ΚΟΡΙΝΘΟΣ : Εκλογική συνεργασία φασίστα με ”ανεξάρτητο” υποψ. δήμαρχο

 Περί εκλογών ο λόγος,και από το αβάσιμο,άσκοπο και στημένο παιχνίδι της διαδοχής δε θα μπορούσαν να λείπουν οι γελωτοποιοί,οι τραμπούκοι,οι λεφτάδες,τα κακέκτυπα,οι συμφεροντολόγοι και οι παραμυθιασμένοι.
mixaloliakos.ntora_
Από τους θεωρητικούς του καπιταλισμού οι οποίοι διατυμπανίζουν ότι οι ιδεολογικοί διαχωρισμοί ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας,στα εφαρμοσμένα κομματικά τσιφλίκια ανεξαρτήτου χρώματος που εξαπατούν και μανιπιουλάρουν την κινούμενη άμμο που ονομάζεται εκλογικό σώμα.
Φυσικά οι συνεργασίες πρώην ορκισμένων εχθρών όπως ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,ΝΔ-Χ.Α και πάει λέγοντας δεν θα μπορούσαν να εκπλήξουν κάποιον που κατανοεί ότι οι κόντρες στα τηλεοπτικά πάνελς και οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις ανήκουν στη σφαίρα και τη λογική της θεαματικής κοινωνίας και του θεαθήναι.

Παρακάτω παρατίθεται ένα κείμενο που δεν εκδόθηκε στο χρόνο για τον οποίο είχε γραφτεί,παρόλα αυτά παραμένει επίκαιρο και αναλύει διεξοδικά τη σχέση αλληλεξάρτησης του κυρίαρχου συστήματος με την ακροδεξιά και καταρρίπτει το μύθο της εξόντωσης της χ.α. από τους υποτιθέμενους υπερασπιστές της δημοκρατίας.
Έτσι μπορεί να γίνει αντιληπτό πως ένας υποψήφιος δήμαρχος της δεξιάς (Βασ.Νανόπουλος) έχει στο ψηφοδέλτιό του έναν από τους παλαιότερους φασίστες και χρηματοδότες της χ.α στη Κόρινθο (Σπ.Πανταζής).
     “Η ναζιστική συμμορία μπράβων και δολοφόνων της χ.α,που ανακαλύπτεις σήμερα,σε μία ατμόσφαιρα διανοητικού και πολιτικού παροξυσμού και κυρίως μέσα σε ένα κλίμα υποκρισίας και εμπαιγμού σου,υπάρχει ως μηχανισμός εδώ και δεκαετίες στα θεμέλια του συστήματος με το οποίο διατηρεί μια άρρηκτη σχέση αλληλεξάρτησης.
Η ιστορική μνήμη άλλωστε δεν υποκύπτει σε λήθη.
Σημαντική συμβολή στη διαδικασία συγκρότησης της δομής του συστήματος κυριαρχίας στην Ελλάδα,υπήρξε η διατήρηση του κρατικού μηχανισμού της χούντας από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης έως και σήμερα,συντηρώντας τα στεγανά τόσο στα σώματα ασφαλείας όσο και στο στρατό,αφήνοντας τους χουντέους θύλακες ανέπαφους.
Ως φυσικό επακόλουθο ενισχύθηκε το παρακράτος της ακροδεξιάς 
από την  εποχή της δεκαετίας του ’80,που εντελώς “αυθόρμητα” ενισχύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς στις κρίσιμες εξεγερτικές στιγμές του λαού,όταν ανοίγονται ανεξέλεγκτες καταστάσεις αποσταθεροποίησης του συστήματος,όπως αυτή που βιώνει σήμερα.Προσδιορισμένο επίσης ιστορικά,παραμένει το γεγονός,ότι το σύστημα δε φυλακίζει ποτέ τις παρακρατικές,φασιστικές συνιστώσες του με σκοπό να τις εξοντώσει,αλλά απλώς ανακαλεί προσωρινά τον “άσωτο υιό του και αφαιρώντας του το τσεκούρι,τον ξανασερβίρει γραβατωμένο πλέον,ως μία νηφάλια και λογική δημοκρατική φωνή που αποφεύγει τα άκρα”.
Εν κατακλείδι η χ.α. δεν αποτελεί τη μήτρα του φασισμού στην Ελλάδα.Αποτελεί οργανικό κομμάτι του σκοτεινού αυτού παρακρατικού μηχανισμού ο οποίος συντηρείται με ευλάβεια από τους κρατούντες,έτσι ώστε να μπορεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία να κυριαρχεί στο πολιτικό πλάνο.
Έχει καταγραφεί άλλωστε η σχέση αυτού του μορφώματος,τόσο με το παρακράτος,όσο και με τον επίσημο κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό.Σήμερα λοιπόν,μέσα σε συνθήκες υπαρξιακής χρεοκοπίας του κοινωνικού αυτού καθεστώτος και ραγδαίου εκφασισμού του,η πολιτική αξιοποίηση των νεοφασιστών από το κυρίαρχο πολιτικό και οικονομικό σύμπλεγμα είναι εμφανές που στοχεύει.
Είναι η υπενθύμιση στη κοινωνία ότι υπάρχει και ανοικτή βία και άρα δεχτείτε τη σημερινή κατάσταση που είναι καλύτερη.Είναι η προειδοποίηση για όσους τάσσονται στην πολύμορφη διαδικασία της κοινωνικής απελευθέρωσης,ότι θα σας συντρίψουμε.”
                                                                               Η ψήφος είναι η αδυναμία σου
                                                                                Η Αυτοοργάνωση το όπλο σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *