Αγώνας σε κατάσταση αιχμαλωσίας

179714_153409918180101_1337932408_n

Σε μια εποχή που ορίζεται από την κατάρρευση της αστικής νομιμότητας, η καταστολή  – που προωθεί το κράτος για τη σωτηρία του – ανάγεται ως κεντρικός άξονας της κοινωνικής μηχανικής.
Το κτηνώδες πρόσωπο της εξουσίας τότε αποκαλύπτεται και η ανάσα του γίνεται δηλητήριο.
Ένας πόλεμος εκδικητικός, σαδιστικός και βάρβαρος εξαπολύεται ενάντια σε όλους εκείνους τους αγωνιστές που το σύστημα κατατάσσει στο κατάλογο των εχθρών του.
Ενάντια σε όλους εκείνους που με τη δράση τους απειλούν το ήδη εύθραυστο της κοινωνικής ισορροπίας, που αναζητούν δρόμους δικαιοσύνης που οδηγούν στους υπεύθυνους, που μάχονται έμπρακτα για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, που προτάσσουν με λόγο και πράξεις ότι το στοίχημα για την απελευθέρωση της κοινωνίας από τα δεσμά του κράτους, ισχύει ακόμα.
Είναι ξεκάθαρο βέβαια ότι πίσω από αυτόν τον πόλεμο, κρύβεται ο φόβος της κυριαρχίας απέναντι σε κάθε παράγοντα πολιτικής αφύπνισης της κοινωνίας.
Συγχρόνως λειτουργεί ως μέσο εκφοβισμού και τρομοκράτισης προς όσους σκέφτονται να σηκώσουν ανάστημα στην παντοδυναμία του κράτους.
Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι οι διωκτικοί μηχανισμοί δεν θα είχαν καμία αναστολή να εξοντώσουν φυσικά όποιον θεωρούν εχθρό τους, αν δεν λάμβαναν υπ΄όψιν τους το πολιτικό κόστος.
Μιά σειρά άλλωστε από δολοφονίες αγωνιστών, όπως αυτή το 2010 του αναρχικού Λάμπρου Φούντα, το αποδεικνύουν.
Έτσι δημιούργησαν ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας για ένα μεγάλο αριθμό αιχμαλώτων πολιτικών κρατούμενων, που τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης μέσα στα ειδικά κελιά των φυλακών και των δικαστικών αιθουσών.
Μιά τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του αναρχικού Κώστα Σακκά ο οποίος βρίσκεται 2,5 χρόνια στη φυλακή, χωρίς να έχει δικαστεί, με κίνδυνο να φτάσει τα τρία χρόνια, μετά την πρωτοφανή απόφαση του συμβουλίου εφετών να παρατείνει την κράτησή του για ακόμα ένα 6/μηνο.
Ο σύντροφος βρίσκεται σε απεγία πείνας από τις 4/6 απαιτώντας την άμεση αποφυλάκισή του , χρησιμοποιώντας το σώμα του ως μοναδικό του όπλο.
Δεν πρόκειται για κίνηση απελπισίας, όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος, αλλά για μιά συνειδητή επιλογή αντίστασης.
Η απεργία πείνας είναι το όπλο του για να συνεχίσει να πολεμάει τους υπεύθυνους.
Δεν είναι μια στάση θυματοποίησης, αλλά μια στάση επιθετική.
Με αφορμή τον αγώνα που δίνει ο σύντροφος Κώστας Σακκάς, ας τους ξαναθυμίσουμε τα δεδομένα, που δείχνουν ,ότι τίποτα δεν έχει κατοχυρώσει την απαραίτητη ασφάλεια για τα σχέδιά τους.
Μέσα στο βδελυρό  βούρκο που έχουν γλυστρίσει όλοι οι υπηρετούντες το σάπιο αυτό σύστημα,ας λάβουν υπ΄όψιν ότι ο αγώνας που επιβάλλει η συνείδηση των ανθρώπων, ο αγώνας που έρχεται σε πραγματική συμφωνία αισθημάτων και πραξεων, είναι αγώνας ως τα άκρα, είναι αγώνας που εμπεριέχει την έννοια της θυσίας, άρα ανίκητος.
Είναι αγώνας που διεξάγεται από αγωνιστές επαναστάτες, που δεν μπορούν να ζουν σε νεκρές ζώνες, που έχουν ριζωμένη βαθειά μέσα τους την πεποίθηση ό,τι για να αποκτήσεις τα πάντα, πρέπει να είσαι έτοιμος και να τα χάσεις όλα.
Όσο λοιπόν κι αν σφυρηλατούν οι διώκτες καινούργιες αλυσίδες για να εγκλωβίσουν όλους εκείνους που μάχονται για την κατάκτηση του μέλλοντος , δεν είναι ασφαλείς και το γνωρίζουν.
Η απειλή που πλανάται πάνω από την ύπαρξη μας δεν θα μας οδηγήσει σε στείρες κραυγές.
Είναι πολύ αργά γι΄αυτό.
Στούς ίδιους δρόμους που είδαμε την ζωή να χάνεται, στους ίδιους δρόμους θα μας βρείτε.
Η θέλησή μας για πραγματική ζωή δεν οπισθοχωρεί, δεν διαπραγματεύεται, δεν κλονίζεται…..Το άμορφο, συλλογικό εκτός κοινωνίας σκιάχτρο που προσπαθείτε να δημιουργήσετε απέτυχε, γιατί είναι αναγνωρίσιμο,κοντινό, ορατό είναι ο Κώστας Σακκάς και τόσοι άλλοι
που θα γίνουν ο εφιάλτης σας.ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

Αναρχική ομάδα ”τερμίτες” (Κόρινθος)

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *